Kinderwens | Zwanger | Net bevallen

Kinderwens? Een goede conditie is belangrijk

Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Gezonde voeding is altijd belangrijk. Zeker voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen. En ook voor toekomstige, of nieuwe vaders is een goede conditie belangrijk. Goed eten helpt daarbij. Dat foliumzuur belangrijk is dat weten de meeste vrouwen wel. Maar wist je dat ook vitamine B12 en D, Omega 3-vetzuren en met name ook EPA en DHA bijdragen aan je gezondheid als (aanstaande) moeder en vader?

Orthemoleculaire therapie ondersteunt bij kinderwens

Soms is een medisch traject, bijvoorbeeld IVF, nodig om zwanger te kunnen raken. Ook in dat traject verhoog je je kans om zwanger te worden als je lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt. Hierbij is orthomoleculaire therapie een aanvullende/ondersteunde behandeling. Ik kan je ondersteuning geven je als je probeert gezond zwanger te worden én te zijn.

Verloskundige
Een orthomoleculair therapeut brengt de voedingsgewoonte in kaart, bekijkt welke processen er in jouw lichaam spelen en hoe je algemene gezondheid is. Wil je zwanger worden? Dan ga ik kijken welke oorzaken jouw vruchtbaarheid beïnvloeden. En, zoals ik al zei, niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de aanstaande vaders. Naast mijn werk als orthomoleculair therapeut ben ik ook verloskundige. Daardoor heb ik veel kennis van zwangerschappen en bevallingen. Die kennis combineer ik, zodat ik voor jou het beste plan kan maken.

Kinderwens

Vruchtbaarheidsproblemen

Als je graag zwanger wilt worden en het gebeurt niet, dan is dat verdrietig. 15% van de stellen met een kinderwens krijgt te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Voeding, hormoonbalans, vitamines, de kwaliteit van het sperma en je leefgewoontes kunnen hierop van invloed zijn. Samen kijken we of er op deze gebieden verbeteringen mogelijk zijn. Daardoor wordt duidelijk wat je kunt veranderen om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Ondersteuning bij kinderwens

Zwanger raken blijft uiteindelijk toch altijd weer een wonder. Nog steeds weet de wetenschap niet hoe het exact zit. Soms is een medisch traject nodig om zwanger te kunnen raken. Ook in dat traject verhoog je je kans om zwanger te raken als je lichaam over de juiste voedingsstoffen beschikt. Zo kan ik, ook in vruchtbaarheidstrajecten, een ondersteunende en aanvullende behandeling geven.

Juiste voeding en leefstijl

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon en een juiste leefstijl dragen bij aan een evenwichtige hormoonhuishouding. Hierdoor neemt je vruchtbaarheid toe.

Als je de manier waarop je routinezaken
doet verandert, sta je toe dat er een
nieuwe mens in je groeit

zwangerschap

Een goede zwangerschap

Als je zwanger bent gebeurt er van alles in je lichaam. Een goed en gezond verloop van je zwangerschap draagt bij aan de gezondheid van je baby. Uit onderzoek blijkt dat voedingstoffen die de moeder tijdens de zwangerschap krijgt, bijdragen aan de gezondheid van de baby.  Er zijn veel factoren die een goede zwangerschap kunnen bevorderen. Juiste voedingsstoffen spelen hierbij een rol. Daardoor creëer je de juiste voorwaarden voor een goede gezondheid van jezelf en je kind.

De eerste 1000 dagen vormen de basis

Een gezond lichaam levert vaak een gezonde zwangerschap op en dus een goede start voor moeder en kind. De eerste 1000 dagen van een kindje zijn ontzettend belangrijk voor de gezondheid van een kind. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een zwangere vrouw. Bijna iedereen weet dat foliumzuur belangrijk is maar ook vitamine B6, B12 en D3 zijn belangrijk. En de omega 3-vetzuren. Een goede darmflora heeft een positief effect op moeder en kind. 

Voorkom tekorten

Als je zwanger bent heb je 20 tot 30% meer vitamines en mineralen nodig. Je normale hoeveelheid is tijdens de zwangerschap dus niet meer toereikend. Dat komt omdat jouw baby als eerste die belangrijke stoffen krijgt en wat overblijft naar de moeder gaat. Om tekorten bij jou te voorkomen, bekijk ik welke stoffen je nodig hebt en maak ik een advies over de vitaminen en mineralen die jouw lichaam nodig heeft. 

Borstvoeding geven

Een gezonde en prettige zwangerschap zorgt ervoor dat jouw lichaam zich optimaal kan voorbereiden op de bevalling en de periode daarna. Mogelijk ook op het geven van borstvoeding. Daarvoor zijn gezonde voeding en supplementen belangrijk. Als jij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, is je darmflora gezond. Daar profiteer je niet alleen zelf van, maar ook je baby heeft daar baat bij.

Voorkom zwangerschapskwaaltjes
Veel zwangerschappen gaan gepaard met kwaaltjes, zoals blaasontsteking, nachtelijke spierkramp, obstipatie, misselijkheid en schimmelinfectie. Deze zijn op een natuurlijke manier vaak goed te behandelen. Ik informeer je daar graag over.

Waar kennis ontbreekt, ligt angst op de loer

net bevallen

Herstellen na je bevalling

De voorwaarden om goed te herstellen van een zwangerschap en bevalling beginnen eigenlijk al tijdens de zwangerschap (of misschien zelfs wel daarvoor…). Als je tijdens je zwangerschap goed let op je voeding, leefstijl en dat je voorkomt dat je lichaam voedingsstoffen mist die het nodig heeft. Zo zorg je voor een beter herstel na je bevalling.

Voorkom klachten na je bevalling

Volgens veel mensen zijn dat klachten die nou eenmaal bij een zwangerschap horen. Dan kun je denken aan vergeetachtigheid, krampen, stemmingswisselingen, pijn, hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes. Toch zijn deze klachten vaak het gevolg van een tekort aan voedingsstoffen. Met een volledig voedingspatroon kun je tekorten eenvoudig voorkomen. Een ander voordeel van gezonde voeding, is dat het herstel na de bevalling een stuk sneller zal gaan. Ook draagt hij het bij aan gezonde moedermelk. 

Ervaringen kinderwens of zwanger?

Na een jaar een grote kinderwens te hebben van ons derde kindje, maar zonder resultaat hebben wij contact opgenomen met de Swanneblom. Achteraf veel geluk gehad, dat we contact kregen met Lysbeth. Op dat moment in opleiding tot Orthomoleculair therapeut. Tijdens het eerste gesprek was de belangrijkste conclusie: stoppen met gluten. Ik heb immers een glutenallergie waar ik mij op dat moment niet aan hield en gluten kunnen een negatieve invloed hebben op zwanger worden. Een aantal maanden daaropvolgend kreeg ik het advies betreft supplementen, naar aanleiding van de neurotransmitter-vragenlijst.

Hier ben ik meteen mee gestart, met daarnaast onderzoeken in het ziekenhuis. Vanuit de onderzoeken voor mijn partner ook een supplementenadvies. Medisch gezien was er niks met ons aan de hand, dus de volledige hoop op de supplementen, gezonde voeding en leefstijl waar Lysbeth ons super bij heeft geholpen. Stapje bij stapje begin ik mij beter te voelen, minder moe en energieker. Wat na in totaal 1,5 jaar waarvan iets meer dan een halfjaar onder begeleiding van Lysbeth heeft geresulteerd in een spontane zwangerschap.

contact

Praktijkadres: 
De Koarte Baan 13 | Wommels
Postadres:
De Bieren 6  |   8845 SH  Waaksens

Telefoon: 0615571351
Stuur een e-mail

Op de hoogte blijven?

De aanvraag bij de Beroepsvereniging is gedaan en op dit moment in behandeling.