Lysbeth Nijdam

Ik ben Lysbeth Nijdam, orthomoleculair therapeut en ik woon samen met mijn man en prachtige zoon op het Friese platteland. Naast mijn werk als verloskundige, ondersteun ik al een tijdje mensen met het voorkomen en verminderen van lichamelijke en psychische klachten. Dat doe ik als orthomoleculair therapeut. Mijn doel is om mensen zo te begeleiden met voeding- en leefstijladvies, dat zij weer meer in balans komen en zich beter gaan voelen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat veel klachten vrij simpel te verminderen of voorkomen zijn. Overigens werk ik nauw samen met de reguliere zorg om te zien hoe we de krachten kunnen bundelen. 

Gaan wij samen werken aan jouw gezonde lichaam en geest?

Orthomoleculaire therapie
EYE OPENER​

Beter in mijn vel

Mijn keuze voor orthomoleculaire therapie heb ik gemaakt, nadat ik zelf anders ben gaan eten en leven. Dit was een echte eye opener! De voeding en supplementen zijn een grote ondersteuning voor mij waardoor ik lekker in mijn vel zit. Na deze ervaring, ben ik opleidingen en cursussen gaan volgen op dit gebied. In 2020 heb ik mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Al bijna een jaar help ik mensen om klachten te verminderen of voorkomen. 

Balans

Naast mijn werk als orthomoleculair therapeut ben ik verloskundige. De kennis die ik opdeed tijdens mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut ben ik gaan toepassen op zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens. Ik zag de verbluffende resultaten. De centrale vraag in mijn werk is: ‘Hoe ontstaan lichamelijke en psychische klachten?’. Daarbij zoek ik de balans tussen complementaire zorg en reguliere zorg. Ze kunnen elkaar aanvullen en ondersteunen.

Natuurlijke
ondersteuning kan reguliere zorg aanvullen

Complementaire geneeswijze

Wat is er mooier om je eigen lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier te ondersteunen? Orthomoleculaire therapie is een van de complementaire geneeswijzen die het zelfherstellende vermogen van het lichaam ondersteunen. Soms is alleen orthomoleculaire therapie voldoende, soms is er nog een andere vorm van zorg nodig. Bijvoorbeeld yoga en fysiotherapie. Ook werk ik als dat nodig is, samen met jouw arts of medisch specialist. Ik geloof erin dat onze kennis elkaar kan versterken. Soms blijkt ook dat er reguliere ondersteuning nodig is, of er is al reguliere ondersteuning en blijkt dat orthomoleculair verder ondersteunend kan werken. Zo werk ik dus sámen met je arts of specialist.

Drukke maatschappij

In mijn werk als verloskundige (en eerder als verpleegkundige) heb ik ervaren dat de gezondheidszorg in Nederland fantastisch is! Maar ik heb ook ervaren dat er nog te weinig aandacht is voor voeding en leefstijl. Die ondersteuning geef ik dus graag. Zeker in onze drukke maatschappij, vol prikkels en afleiding en waarin makkelijke voeding voor het grijpen ligt en we niet meer lichamelijk actief hoeven te zijn.

Brede visie op gezondheid

Door mijn werk als verloskundige en nu als orthomoleculaire therapeut en door mijn opleidingen heb ik een brede visie op gezondheid ontwikkeld. Nu ben ik de uitdaging aangegaan om door orthomoleculaire therapie samen met de reguliere zorg samen te werken aan herstel. Daarbij gebruik ik de krachten van beide systemen. 

Ga jij de uitdaging met mij aan?

Opleidingen/Cursussen

 • Verpleegkunde met obstetrie/gynaecologie specialisatie
 • Verloskunde
 • Orthomoleculair therapeut
 • Complementaire zorg in de verloskundige praktijk
 • Hormoonbalans voor vrouwen
 • Ziek van angst ; preventie en interventie
 • Behandeling van hormonale aandoeningen
 • Workshop: Herstel na Covid 19
 • Behandelprotocollen: Spijsvertering maag lever darm, Insulineresistentie, Burn-out, Voeding voor brein en darmen, Voeding en hormonen
 • Fertility Congres
 • Yoga Supreme module 1 en 2
 • EMB bloedtest
 • EMB therapeut 
  Interacties tussen kruiden en geneesmiddelen
  MasterClass Neurotransmitters
  Geboorte, Borstvoeding en eerste levensjaar

   

contact

Praktijkadres: 
De Koarte Baan 13 | Wommels
Postadres:
De Bieren 6  |   8845 SH  Waaksens

Telefoon: 0615571351
Stuur een e-mail

Op de hoogte blijven?

De aanvraag bij de beroepsvereniging is aangevraagd en nog in behandeling.